Ik ben Masha Bos, getrouwd en moeder van 2 jongens. Sinds een aantal jaar mag ik de rol van speltherapeut vervullen.

Na 16 jaar als leerkracht in het speciaal onderwijs te hebben gewerkt, was ik toe aan een volgende stap. De kans nemen om kinderen die met zichzelf of de omgeving stoeien weer te laten groeien en stralen.  De liefde voor spel werd versterkt door mijn werkervaring in Zuid-Afrika. Je hoeft niet dezelfde taal te spreken als je speelt. Het spel van ieder spreekt een universele taal. Als speltherapeut ben ik een vertaler, met spel als hulpmiddel, van de gedachte van het kind en het kind zelf, maar ook naar de ouder toe.

 Samen op ontdekking, met het kind en de ouder!

 

 

 


De Afrikaanse vrouwen waarmee ik werkte gaven mij bij vertrek een zulu naam: Knono. ( Uil)

Voor mij de juiste vertaling in de rol als speltherapeut. 


Boodschapper,

Wijsheid

Brenger van de droom

Stille observatie

                            Liefde voor de waarheid.